#61 Audiobook: En katts resedagbook

En katts resedagbook narrated by Alexander Salzberger

It's true... Nana the cool streetcat is so nice in Swedish. Today I started listening to the audiobook on Storytel which was launched on 10 June. My work commute and for everywhere else are now so much more enjoyable because of this. I got teary-eyed even at some early points of the narration and I'm not even midway through it yet.

Nana and Satoru first met at Satoru's silver van, but here's an excerpt from the book about how Nana become Satoru's cat after an accident that very nearly killed Nana. From pages 9 and 10 of En katts resedagbook:

En natt när jag var på väg över gatan blev jag plötsligt bländad av ett par billyktor. Jag skulle just pila undan när det hördes ett gällt tut. Och det var då det gick galet. Jag blev så överraskad att jag tog mitt sidoskutt en bråkdels sekund för sent, och pang! så rammade bilen mig så att jag flög iväg.

Jag hamnade i buskarna vid vägkanten. Smärtan som jagade genom hela min kropp liknade ingenting jag hade känt förut. Men jag levde.

Jag svor när jag försökte resa mig, gav till och med upp ett skrik. Aaj! Aaaj! Det gjorde ofattbart ont i högra bakbenet.

Jag sjönk ner på marken och böjde överkroppen för att slicka såret, men då fick jag se - ve och fasa! En ben pipa stack ut!

Bett och småsår kan jag oftast sköta om med tungan, men det här var mer än jag klarade av. Det märktes mer än väl på den skärande smärtan och benet som stack ut ur mitt bakre lår.

Vad skulle jag göra? Vad kunde jag göra?

Hjälp mig, någon! Men det var ju idiotiskt. Ingen skulle hjälpa en strykarkatt.

Då kom jag att tänka på mannen som kom och gav mig torrfoder varje kväll.

I'm now at the part where Satoru is at Kosuke's. It's the first stop of the whole journey where Satoru is trying to find the best new home for Nana. I will be brave and not peel onions.

Comments